Trends

U bent hier: Home » Trends » Trends

Dit zijn de jongste trends in nieuwbouw

Open ruimtes

Grote ruimtes die in elkaar overvloeien, zijn helemaal in. Tussenwanden worden letterlijk weggehaald, waardoor dezelfde ruimte tegelijk veel groter wordt en verschillende woonfuncties kan vervullen. Denk bijvoorbeeld aan de open keuken die naadloos aansluit op de living, ook qua stijl. Aan het centrale kookeiland kun je net zo goed gezellig ontbijten. De master bedroom met geïntegreerde badkamer of dressing is nog een mooi voorbeeld van hoe woonfuncties met elkaar gecombineerd worden.

Buitenschrijnwerk

De keuze van het buitenschrijnwerk is belangrijk voor de isolatie én de uitstraling van de woning. Ga je voor charmant hout, budgetvriendelijk pvc of elegant aluminium? Steeds vaker worden de kwaliteiten van deze materialen gecombineerd. Zo kun je de goede isolatie van een pvc-raam van binnen koppelen aan de mooie look van aluminium van buiten. Qua kleur zijn er meer mogelijkheden dan ooit.  

Grote raampartijen

Het is een veelgehoorde wens van kopers: “We willen graag zo veel mogelijk licht in onze woning.” Zonlicht heeft een positief effect op onze gemoedstoestand en is dus een belangrijke factor bij het ontwerp van een nieuwe woning. In moderne woningen worden de glaspartijen alsmaar groter. Die trend wordt in de hand gewerkt door de aluminium profielen, die zich door hun fijne vorm uitstekend lenen voor grote glasoppervlakken. Vaak wordt gekozen voor zwarte, tijdloze raamprofielen.

Trendy gevel

Een gevel met traditionele bakstenen oogt prachtig. Veel mensen geven daar nog altijd de voorkeur aan. Voegloze gevelstenen zijn tegenwoordig populair omdat de kleur van de steen zo beter tot zijn recht komt. Verder worden er momenteel veel langformaten gebruikt. Dit geeft een prachtig sjiek effect. Groot voordeel van stenen of steenstrips is dat ze minder snel vuil worden waardoor de gevel langer mooi blijft.

Daarnaast bestaan er tegenwoordig heel wat meer mogelijkheden om combinaties te maken en daarmee origineler uit de hoek te komen. Met witte stuc geef je je woning een frisse en moderne uitstraling. Met gevelpanelen uit aluminium of hout kun je moderne accenten leggen en de esthetiek naar een hoger niveau tillen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws

Waarom kiest u voor steenstrips?

Waarom kiest u voor steenstrips?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een keramische steenstrip. Wij zetten ze voor u op een rijtje. Steenstrips blijven mooi Steenstrips zijn moeiteloos bestand tegen uiteenlopende weersinvloeden en grote temperatuur verschillen. Duurzaam Bij productie 70% minder...

Lees meer
Speciale effecten

Speciale effecten

Ook met steenstrips kunt u eindeloos variëren in vormen. Allereerst kunt u de strips staand en liggend verwerken. Vervolgens kunt u spelen met de voegen en de kleur van de voegen. Zo hebben we wel eens in een project dezelfde steen eerste met een lichte kleur en...

Lees meer
Waarom zijn steenstrips duurzaam?

Waarom zijn steenstrips duurzaam?

Steenstrips zijn vanuit diverse invalshoeken een duurzaam product.  Die duurzaamheid vinden we terug in het productieproces, het vervoer, het gebruik op de bouwplaats en de levensduur. Daarnaast worden steenstrips vaak gebruikt in combinatie met een...

Lees meer