Waarom zijn steenstrips duurzaam?

U bent hier: Home » Nieuws » Waarom zijn steenstrips duurzaam?

Steenstrips zijn vanuit diverse invalshoeken een duurzaam product.  Die duurzaamheid vinden we terug in het productieproces, het vervoer, het gebruik op de bouwplaats en de levensduur.

Daarnaast worden steenstrips vaak gebruikt in combinatie met een gevelsysteem.  De combinatie van steenstrips met isolatie is een prachtige en zeer duurzame oplossing die wel tot 40 % in de stookkosten kan besparen.

Veel van onze steenstrips worden als strip geproduceerd. Dit levert een flinke besparing in stookkosten op in de fabriek.  Wanneer strips worden gezaagd uit een steen, zagen we gemiddeld 1,6 steenstrip uit 1 steen. Goed voor een winst in oppervlakte van maar liefst 60 %.

Vervolgens worden de steenstrips vervoerd naar de bouwplaats. De strips wegen veel minder en zijn ook kleiner waardoor er veel meer strips op een vrachtwagen getransporteerd kunnen worden en dus minder vervoersbewegingen nodig zijn.

Daarnaast is de steenstrip voor onze medewerkers veel lichter om te verwerken. Op de bouw scheelt dat veel bewegingen, zowel horizontaal als verticaal. Dat is ook gunstig voor de snelheid van werken. Daarnaast is het in deze tijd een uitdaging om metselaars te vinden. Steenstrips bieden dan de uitkomt. Ook zijn er diverse prefab mogelijkheden. Efficiënte mogelijkheden die toch tot een prachtig resultaat leiden. Net als de gewone gevelsteen is de steenstrip bestand tegen uiteenlopende weersinvloeden en grote temperatuurverschillen. De strip wordt gemaakt van hoge kwaliteit grondstoffen hetgeen een lange levensduur garandeert.  De strips is leverbaar in een scala aan kleuren, formaten en materialen. Een prachtige flexibele oplossing voor alle nieuwbouw- , renovatie en transformatieprojecten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws

Trends

Trends

Dit zijn de jongste trends in nieuwbouw Open ruimtes Grote ruimtes die in elkaar overvloeien, zijn helemaal in. Tussenwanden worden letterlijk weggehaald, waardoor dezelfde ruimte tegelijk veel groter wordt en verschillende woonfuncties kan vervullen. Denk...

Lees meer
Waarom kiest u voor steenstrips?

Waarom kiest u voor steenstrips?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een keramische steenstrip. Wij zetten ze voor u op een rijtje. Steenstrips blijven mooi Steenstrips zijn moeiteloos bestand tegen uiteenlopende weersinvloeden en grote temperatuur verschillen. Duurzaam Bij productie 70% minder...

Lees meer
Speciale effecten

Speciale effecten

Ook met steenstrips kunt u eindeloos variëren in vormen. Allereerst kunt u de strips staand en liggend verwerken. Vervolgens kunt u spelen met de voegen en de kleur van de voegen. Zo hebben we wel eens in een project dezelfde steen eerste met een lichte kleur en...

Lees meer