Veelgestelde vragen

U bent hier: Home » Veelgestelde vragen
Waarom zou ik steenstrips toepassen

Een steenstrip is circa 2 cm dik, maar heeft dezelfde kwalitatieve eigenschappen als een baksteen. Zo is hij vormvast, robuust, onderhoudsvriendelijk, onbrandbaar en prima bestand tegen vorst. De keuze aan formaten en kleuren die baksteen biedt, vindt u ook in steenstrippen, verder bieden steenstrips de volgende voordelen:

• Ruimtebesparend: steenstrippen zijn dun en ideaal om een bestaande gevel in een nieuw jasje te steken. In vergelijking met volle gevelstenen bespaart u met steenstrippen al snel 8 cm in muurdikte. Hierdoor is er meer ruimte voor isolatie.
• Breed assortiment: niet alleen gezaagde baksteenstrippen van alle gevelstenen, maar ook een eigentijds en compleet aanbod van nóg slimmere en duurzame ECO baksteenstrippen.
• Snelheid; het verwerken van steenstrips gaat sneller dan het metselen van volle bakstenen. En dat zonder extra aanpassingen aan ramen of deuren.
• Na afwerking niet te onderscheiden van een traditionele bakstenen gevel.
• Ideaal in combinatie met isolatie: steenstrippen kunnen rechtstreeks op isolatiepanelen worden gelijmd. Zo isoleert en vernieuwt u uw gevels in één klap.
• Ook voor hoeken: naast vlakke strippen bestaan er ook hoekstrippen, voor een perfecte bekleding van de hoeken bij ramen, deuren en muren.
• Diverse toepassingen: baksteenstrippen zijn ideaal voor plafondbekledingen en overkragingen.

Op welke ondergrond zijn steenstrips toepasbaar?

Steenstrips zijn lichter van gewicht dan traditionele gevelstenen en daarmee toepasbaar op verschillende ondergronden en gevelsystemen. Ook is een steenstrip makkelijker te verwerken dan een metselsteen.

In welke uitvoeringen zijn steenstrips leverbaar?

Steenstrips kunnen in twee uitvoeringen geleverd worden: gezaagd of kant-en-klaar geproduceerd. Het voordeel van kant-en-klaar produceren van steenstrips is dat er geen zaagafval is, minder energie in het bakproces zit en dus beter is voor het milieu.

Zijn steenstrips geschikt in een gerobotiseerde productieomgeving?

Zeker! Naast handmatige verlijming is dat ook mogelijk. We kunnen u adviseren over het materiaal dat u hiervoor kunt gebruiken.

Welk type lijm- en voegmortel heb ik nodig voor de verlijming van keramische steenstrips?

Afhankelijk van het type ondergrond, kunt u een cementgebonden of kitlijm gebruiken. Tegenwoordig zijn er ook al cementgebonden lijmen die, net als bij metselwerk kunnen worden doorgestreken daardoor is achteraf voegen niet meer nodig.

Moet ik steenstrips ook eerst voorbehandelen voor definitieve verlijming?

Dit is bij kant-en-klaar geproduceerde strips niet nodig. Bij gezaagde strippen moet dit in veel gevallen wel gebeuren, wat een extra handeling betekent.

Hoe worden hoekoplossingen met steenstrips uitgevoerd?

Afhankelijk van het type steenstrip, kunnen de hoekstrips worden gelijmd of gezaagd.